Este o reteta simpla si rapida.
Am folosit acelasi aluat pentru a face briose si au iesit grozave.
Ingrediente:
3 oua
14 linguri zahar + 4 linguri zahar pentru caramel
14 linguri lapte
14 linguri ulei
24 linguri faina
coaja rasa de portocala
1 plic praf de copt
3 mere
Se mixeaza 14 linguri de zahar cu toate ingredientele si se toarna jumatate din compozitie in tava teflonata (daca nu aveti trebuie pusa hartie de copt).
Se baga la cuptor la 185 de grade circa 10 min pana cand prinde putina crusta.
Intre timp merele se spala, se curata de coaja si se taie in cubulete mici. Se pun restul de 4 linguri de zahar si o lingura de apa pe foc pana cand zaharul se topeste si incepe sa se caramelizeze.
Cand incepe sa se schimbe la culoare se adauga merele care se calesc pana se inmoaie si se dau la o parte de pe foc.
Se scoate tava si se aseaza merele.
Deasupra se toarna si restul aluatului. Se coace inca 18-20min pina cand se rumeneste si trece testul scobitorii.
Se lasa sa se raceassca si se taie bucati.
Eu am servit feliile cu bucatele de mar caramelizate si caramelul ramas.
Am facut si eu in seara asta. A iesit foarte buna, dar nu asa aratoasa ca a ta.
ReplyDeleteMa bucur ca a iesit buna. A mea nu stiu cat de aratoasa a fost dar sigur am avut "pozar" bun :P
ReplyDelete