Sunt in tara potrivita pentru un iubitor de carne de miel. La noi este o raritate in afara Pastelui. Aici din fericire gasesti tot timpul. Am gasit la o macelarie irlandeza ficat de miel si am cumparat pentru ca imi era dor de drob dar din pacate nu aveau alt fel de maruntaie.
Desi am cautat inimi si pipote de pui inca nu m-am lamurit unde as putea sa gasesc. Am gasit ficatei de pui si ceapa verde asa ca planul s-a pus in miscare.
Am cautat pe net si am reusit sa sintetizez aceasta reteta care a iesit grozava.
Ingrediente:
200g ficat de miel (un ficat)
250g ficatei de pui (3 ficatei)
500g pulpe superioare (5 pulpe superioare)
2 legaturi ceapa verde
1 legatura mare de patrunjel
6 oua
ulei
sare, piper
Se pun la fiert pulpele de pui (eu am pus un pic mai mult pui si am pastrat zeama pentru supa) si cand sunt fierte se scot pielea si osul. Se fierb ficatei de pui si cel de miel.
Carnea se taie cubulete mici.
Se spala ceapa si patrunjelul si se toaca marunt.
Se amesteca toate cu sare, piper si 5 oua.
In vasul de yena se toarna ulei de un deget si se pune amestecul.
Ultimul ou se bate si se intinde deasupra ca sa nu se arda compozitia.
Se tine la cuptorul dat la 180 de grade cam 40 de minute.
Se scoate cand deasupra s-a rumenit.
Se taie dupa ce s-a racit complet pentru ca altfel se sfarama.
No comments:
Post a Comment