Saturday, 29 January 2011

tocanita de cartofi

Tocanita de cartofi este una dintre mancarurile mele preferate. Reteta asta a fost imbunatatita in timp si desi aici nu am pasta ardeleneasca care sa-i deau un plus de savoare a iesit buna folosind doar rosii tocate la conserva.

Ingrediente
4 cartofi mari
6 cepe mari
un morcov
o albitura (patrunjel, pastarnac sau o felie de telina)
jumatate de ardei gras (eu mai aveam un pic la congelator)
o cutie de rosii tocate
usturoi
sare, piper, cimbru

Am curatat si spalat toate legumele. Am taiat ceapa solzisori si cartofii cubulete.













Am calit ceapa pana a devenit transparenta.
 

Am pus morcovul, pastarnacul si telina in robotul de bucatarie si le-am tocat marunt.

 

Le-am adaugat si pe ele impreuna cu ardeiul la calit.













Am pus cartofii, sarea si apa cat sa-i acopere.
Cand cartofii s-au fiert am adaugat 3 catei de usturoi tocati marunt, piperul, cimbrul si conserva de rosii tocate. Apoi am fiert pana s-a redus sosul. Acasa as fi pus in loc de rosii la cutie vreo 3 linguri de sos ardelenesc dar rezultatul este foarte bun si asa.

No comments:

Post a Comment