Monday, 24 January 2011

Supa de pui

Aceasta este reteta clasica pentru supa de pui. Este perfecta pentru o zi ploioasa pentru ca te incalzeste si te face sa te simti acasa oriunde ai fi (sau cel putin asa patesc eu).

 Ingrediente:
cateva bucati de pui (in cazul meu 2 pulpe)
o ceapa
un morcov
un pastanac
un bat de telina (aici e cam dificil de gasit radacina ca acasa)
fidea
sare

Am pus puiul la fiert in apa cu sare si am adunat spuma cam jumatate de ora de cand a inceput sa fiarba. Daca nu adunati spuma supa nu ramane clara.












Dupa ce puiul s-a fiert am adaugat legumele.














Separat am pus la fiert fideaua in apa cu sare. Daca puneti fideaua direct in supa aceasta devine tulbure.













Dupa ce s-au fiert legumele am scos ceapa si betele de telina. Daca ar fi fost radacina as fi lasat cubuletele acolo dar asa are o textura cam moale.











Am servit-o  fierbinte cu patrunjel tocat si cu piper.

 

No comments:

Post a Comment