Saturday, 29 January 2011

musaca cu pure de cartofi

Musacaua este una dintre mancarurile mele preferate si a fost prima data cand am facut una singura de la cap la coada si fara mama la telefon. A iesit buna dar pureul a fost un pic prea moale dar data viitoare o sa iasa perfecta.

Ingrediente:
500 grame carne de vita tocata
4 cartofi mari
o ceapa
rosii tocate la conserva
lapte si unt pt pure
sare, piper, cimbru

Am curatat cartofii, i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert am facut pure cu lapte si unt. Trebuie lasat sa se raceasca total ca sa fie un pic tare.
Am tocat ceapa si am pus-o la calit.














Cand era transparenta am adaugat carnea tocata.













Am calit totul pana cand nu am mai vazut bucatele de carne roz. Am adaugat rosii tocate la conserva pe care le-am mai tocat si eu un pic ca sa nu fie cubuletele prea mari.












Am lasat tigaia pe aragaz la foc mediu pana cand a scazut sosul si arata ca si cand ar fi inchegata.













Am luat vasul de yena si am pus jumatate din cantitatea de pure apoi am adaugat toata carnea si la sfarsit a doua parte din pure. Am batut un ou si l-am intins pe deasupra ca sa faca o crusta frumoasa.













Am bagat la cuptor la 200 de grade timp de 40 de minute si Voila!













A iesit delicioasa :)

No comments:

Post a Comment